Patkó Zsolt: “A KSTAR és Magyarország is élen jár az energiatárolásban” (VIDEÓ)

Patkó Zsolt: “A KSTAR és Magyarország is élen jár az energiatárolásban” (VIDEÓ)


Az e-mobilitás, vagyis az elektromos járművek használata egyre népszerűbbé válik világszerte. Az emberek egyre inkább felismerik az elektromos járművek környezetbarát és gazdaságos jellegét, és ezáltal egyre többen választják ezeket a járműveket a hagyományos belső égésű motorral működő járművek helyett.

KSTAR, energiatárolás, napelemes rendszer, az energiatárolás jövője konferencia és kiálltás (4)

Miért éri meg energiatárolóba fektetni?

Az egyik legfontosabb előnye az energiatárolónak az energiatermelés és az energiafogyasztás időbeli eltolása. Például a napelemes rendszerek által termelt energia nem mindig esik egybe a fogyasztási csúcsidőszakokkal. Az energiatároló segítségével az áramot akkor lehet felhasználni, amikor a legnagyobb szükség van rá, így csökkentve az energiaszolgáltatók terhelését és a hálózat túlterheltségét. Az energiatárolók segítenek az energiatermelés stabilizálásában is. Például a szélerőművek vagy napenergia rendszerek által termelt energia mennyisége változó lehet az időjárási körülményektől függően. Az energiatárolók segítségével ezeket az ingadozásokat kiegyenlíthetjük, így biztosítva az állandó és megbízható energiatermelést.

Az energiatárolók hozzájárulnak az energiahatékonysághoz is. Az energiatermelés és az energiafogyasztás közötti időbeli eltolás segítségével csökkenthetjük az energiaveszteségeket és optimalizálhatjuk az energiafelhasználást. Ezáltal csökkenthetjük az energiaszámlát és környezetbarátabbá tehetjük az energiafelhasználást. Az energiatárolók segítségével növelhetjük az energiafüggetlenséget is. Például egy önfenntartó háztartás esetében az energiatároló segítségével teljesen függetlenek lehetünk az energiaszolgáltatóktól és az áramkimaradásoktól. Ezáltal növelhetjük az energiaellátás stabilitását és biztonságát.Az energiatárolók továbbá hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez is. Az energia tárolásának és felhasználásának optimalizálása segíthet csökkenteni az energiaszükségletet és a környezeti terhelést. Ezáltal hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez és a fenntartható fejlődéshez.

Összességében tehát érdemes energiatárolóba fektetni, mivel számos előnye van az energiahatékonyságtól kezdve az energiafüggetlenségig. Az energiatárolók segítségével optimalizálhatjuk az energiafelhasználást, növelhetjük az energiafüggetlenséget és hozzájárulhatunk a fenntartható fejlődéshez is. Ezért érdemes megfontolni az energiatárolóba való beruházást a jövő energiaellátásának biztosítása érdekében.

KSTAR – Vezető high-tech vállalkozás


Megosztás: